maandag, januari 10, 2005

Je hoort wel eens verhalen over hoe iemands haar in één nacht spierwit werd, of van koppels die vijftig jaar getrouwd zijn, waarvan de ene sterft, waarop de andere stilletjes, zonder iets tegen iemand te zeggen, beslist dat het genoeg is geweest en er ook het bijltje bij neerlegt.

En nu is er ook zoiets voorgevallen bij mij in de buurt. Tot voor kort was er een kleine videotheek in mijn buurt, 't Videoke. De man achter de toog was teruggetrokken, maar vriendelijk. Een paar maand terug hield 'm opeens uitverkoop, hij deed zelfs al zijn Bond films weg. En toen bleek dat 't Videoke sloot, en dat hij zijn videotheek overgelaten had.

Op 3 januari begon de overnemer in het pand van het mosselhuis, dat ook al wegens triestige omstandigheden was gesloten. Maar de uitbater van 't Videoke, die 42 was, heeft de opening van die nieuwe videotheek niet willen meemaken, en heeft er op oudejaarsnacht mee opgehouden. Hij voelde zich niet goed op oudejaaravond, en is naar zijn slaapkamer gegaan, waar hij vier uur later is gevonden. De gerechtsdokter is er bijgehaald, en hij bleek vier uur na zijn dood nog altijd 36 graden te hebben. Hij moet 42 graden koorts gehad hebben...

Een mens wordt er stil van.


Niet alleen maandag gesloten, maar ook dinsdag, woensdag en alle andere dagen van de week...

1 opmerking:

Anoniem zei

Erg sereen en oprecht, zo zou hij het gewild hebben...