zondag, maart 06, 2005

Oostenrijk kenners durven nogal eens vlug beweren dat het Oostenrijkse platteland sinds de Anschluß in 1938 geen spat meer veranderd is. Proefondervindelijk heb ik nu kunnen constateren dat dit slechts vuilbekkerij en kwaadsprekerij is, en dat het Oostenrijkse platteland wel degelijk verder evolueert. Zij het iets trager dan in andere delen van de wereld, meer gemütlicher, alles op zijn eigen tijd, waardoor Tirol zich nu in volle jaren tachtig bevindt.

Snorren zijn er hot bij jong en oud, man en vrouw, de truien zijn van het kaliber die ik zelf droeg in de jaren tachtig, iets te klein, en iets te veel contrasterende kleuren in één trui samengebracht, neunundneunzig luftballons schalt er constant door de boxen, en Matthias "Verdammt Ich lieb dich, Verdammt Ich lieb dich niet, Ich wil dich nicht verlieren" Reim mag er volop zijn ding doen. De enige muzikale toegeving aan de 21ste eeuw is Schni Schna Schnappi, dat veel en goed gedraaid wordt, en zelfs vol overtuiging wordt meegezongen door een lokale twintigjarige punk volledig in "The exploited" merchandising uitgedost, met hangslot rond de nek toe!

Die twintigjarige punk was onze ober in het hotel, zijn moeder had graag gehad dat de mensen hem Christian noemden, maar in het nu al legendarische café "Taxi bar" waar hij achter ook de toog stond, werd hij Schnappi genoemd, en door ons werd hij "The midget" genoemd. Of hou moet je anders een krapuultje van een meter twintig noemen, dat meermaals op een avond met een microfoon meezingt met Schnappi? De "Taxi bar" zelf hield het midden tussen een hoerekot en een taverne, wat surrealistische beelden opleverde, en werd bevolkt door onder andere Schnappi, maar ook door Bruno, een gezette vijftiger die aan iedereen whisky trakteerde, en kwam stoefen hoeveel hij verdiende door weed te verkopen. Howdy, de lokale entertainer die ons een tijdje voordien een prachtige optreden bezorgd had, zat ook in de Taxi bar, en liet zijn neus in volle eigthies stijl in het openbaar vlot doorheen wit poeder gaan. En een gezette veertiger met een snor wou ons vrouwen aansmeren, dus kort samengevat, Otz, en zeker de Taxi bar, is een plaats waar je gerust met je familie heen kunt gaan.

Geen opmerkingen: