maandag, juni 06, 2005

Ik had het moeten weten, want de wereld gaat iedere dag iets meer naar de knoppen, maar niemand had me gewaarschuwd, en waar dat toe leidt hebben we een paar maanden geleden gezien.

Tijdens de week fietsen in la douce France hebben we in tuinhuisjes gelogeerd op de Camping Cascade, een camping die een website heeft die niet te zien is in een deftige browser, gelegen aan de voet van Alpe d'Huez, in wat zij chalets plegen noemen, maar het zijn klojo's, die pipo's van Camping Cascade, want het zijn weliswaar veredelde tuinhuisjes, maar het zijn en blijven toch tuinhuisjes waar ze ons zwaar voor lieten afdokken.

Dat het klojo's zijn, was aan veel te merken. Zo hadden ze al net dezelfde bordjes als de sportplaza tegen fietsen. En ik dacht dat ik daar ging gerust gelaten worden!


het verbodsbordje is back!

De uitbater was een agressief baasje, dat met veel moeite tussen woede aanvallen en haantjesgedrag er in een week tijd is in geslaagd om een natuurstenen muurtje te metsen, met behulp van een stokoude lookalike van de mannen van ZZ Top. Die zowat de enige sympathieke Fransman op de camping was, wat dan toch nog altijd 50% was.

Die Franse uitbater was zonder aanleiding te veranderen in een kokend vat woede, klaar om zijn vuisten te laten spreken, en het heeft er dan ook een paar keer dik tegen gezeten. Aan het zwembad met je gerief beginnen smijten, iedereen uit het zwembad laten komen om je zwembroek te tonen, en je zwaar laten afdokken voor een prul, hij wist er alles van. Op het einde hebben we 100 euro mogen dokken voor een kapotte deurstijl in één van zijn tuinhuisje, die krom trokken van de warmte, en waar alle deuren moeilijk opengingen, maar hij wist maar al te goed dat we naar huis wilden, en dat we wel gingen betalen.

Met andere woorden, ga nooit naar Camping Cascade, het zit er vol met Hollanders, de uitbaters zijn agressief, en ze draaien er hun hand niet voor om om je zwaar te laten afdokken voor hun krakkemikige infrastructuur.

Zo, dit moet wel genoeg zijn qua waarschuwing.

Geen opmerkingen: