dinsdag, december 05, 2006

Alhoewel ik in het Brusselse prostitutiemilieu als cheap bastard bekend sta, spaar ik nu echt kosten noch moeite om Hongaars te leren. Want hoe anders verklaar je de aankoop van de Taalgids Hongaars (de meest gebruikte woorden en zinnen op reis), ter waarde van 1.91 euro in de Slegte?


Met dat boekje leer je zinnen zeggen zoals "Elromlott a fényképezögépem" en "Nem takarították ki a szobát" zeggen, wat respectievelijk wil zeggen dat mijn fototoestel kapot is en dat de kamer niet schoongemaakt is, en waardoor je hoopt dat je kamer telkens wel proper zal zijn, zodat je niet over Tanita Tikaram moet beginnen in een vreemd land.

In in een trek door leer ik nog Slovaaks ook, je weet nooit wanneer dat van pas komt, bijvoorbeeld wanneer je ooit naar Hongarije reist via Bratislava, de wondermooie hoofdstad van Slovakije.

Laat ons - hypothetisch - stellen dat je dat eind december doet, en dat je dan van België naar Slovakije rijdt, een paar dagen in Bratislava blijft, om dan naar Boedapest door te steken, alwaar je Buda en Pest zal bezoeken, om vervolgens op de Pusta op berenjacht te gaan, en te leven van de visvangst aan het Balatonmeer. Wel, als dat zo zou zijn, dan zou een elementaire kennis van het Hongaars en het Slovaaks superhandig zijn...

3 opmerkingen:

kiwiboon zei

Om als "cheap bastard" nog te kunnen afdingen in 't Hongaars zeker?

Anoniem zei

Laat u niet van de wijs brengen door die boekjes die ze voor een appel en een ei, of zelfs nog minder dan dat, proberen te verkopen aan onwetende brave mensen zoals ons. Wie zegt dat ze niet de verkeerde kaft rond dat boekje gedaan hebben en zijt ge nu gewoon een duits dialect aan het leren?

Is die 1,91 euro BTW inbegrepen?

stielo zei

Ik denk dat die 1,91 euro de BTW is.