donderdag, september 07, 2006

Af en toe is er een sprankeltje hoop in het barre blogland, en wordt mijn genie er erkend. Dan mag je bijvoorbeeld in interactieve seminarievorm vertellen hoe je een blog maakt, of beter nog, een goed geschreven blog maakt, en dan word je gelokt door het feit dat er catering voorzien is op het seminarie.

Maar als puntje bij paaltje komt, blijkt dat niet zo te zijn, en mag je op je kin kloppen totdat de honger over is. Sommige mensen hebben toch echt wel geen stijl...

Wie er absoluut wel stijl heeft, is de vriendelijkste man van de VRT, de heer F. Deboosere, want afgelopen dinsdagavond heeft hij mijn avond verblijd door vol enthousiasme, goede bedoelingen en kennis van zaken uitleg te geven over het heelal en alles wat daar rond hangt. Daarbij professioneel bijgestaan door het materiaal in de volkssterrenwacht van Grimbergen, ook wel het Mira genaamd.

Er is ook een poging ondernomen om naar de sterren te kijken, maar daar stak het weer een wolkje voor, en verder dan een 150 maal vergrote glimps van de maan zijn we niet geraakt. Waarna al even enthousiaste vrijwilligers van het Mira urenlang uitleg hebben zitten geven over alles wat daar in dat gebouw staat. Fijn!

Om af te sluiten, wist je trouwens dat de maan 400 000 kilometer van de aarde staat?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

In dat geval : aangezien de Verenigde Staten van plan zijn om terug met een maanprogramma te beginnen, mag ik je vragen om jezelf kandidaat te stellen als astronaut? Liefst voor missies waar men slechts plant voor een heenreis. Naar de achterkant. Zonder ruimtepak.

Denk aan de avonturen die je zou kunnen beleven ! DOEN !

stielo zei

Ben jij al ingeschreven voor dat programma? Het laatste wat ik wil is dagen aan een stuk in een afgesloten ruimte met jou opgescheept zitten...

Anoniem zei

ze hebben daar catering ;-)