zondag, april 02, 2006

Wanneer je op één april in de krant leest dat de volgende dag Willy Sommers in een kooi hangend boven het parcours van de Ronde van Vlaanderen zijn hit "Als een leeuw in een kooi" zal zingen terwijl je de renners onder Willy ziet passeren, dan denk je dat je de aprilgrap in die kwaliteitskrant te pakken hebt.

En dan ga je de volgende dag naar het dorp van de ronde. Willy Sommers is daar, en zingt zijn hits. En wordt dan in een kooi in een hoogtewerker boven het parcours gehesen, om rond te draaien en te zingen van die leeuw.

Ik wens de organisatoren bij deze proficiat te wensen met hun gedurfde visie op spektalel. Er is een genie nodig om tot zo'n ideeën te komen, veel doorzettingsvermogen en werkkracht om vervolgens de plannen uit te werken, en daarna een pak geld om één van Vlaanderens topentertainers in een surrealistische en misschien voor zowel Willy als voor het publiek wat genante positie te laten zingen. Het zou moreel niet verantwoord zijn om jullie deze foto's te onthouden.


Ichtegem, dorp van de ronde. Een feest! Kijk naar die eenvoudige, blije gezichten, dat zegt genoeg. Geluk hoeft niet duur betaald te worden.


Willy begint er aan, en het volk is volop mee.


Willy kan het nog altijd, de verbondenheid onder de mensen als hij een van zijn talrijke levensliederen aanheft is hartverwarmend.


Willy wordt omhoog gehesen, als een leeuw.


Mocht je het nog niet in de mot hebben, de leeuw waarvan sprake zit in een kooi.


Na het ronddraaien als je weet ondertussen welk beest in een kooi volgt veel te vroeg het afscheid.


Een afscheid kan nooit te lang duren, dat weet een doorgewinterde Vlaamse zanger maar al te goed. Hier volgt dan nog het ultieme afscheid. Wat een métier, wat een klasse, wat een beroepsernst!

Jaja, Willy is een professional in hart en nieren, op en top entertainer! Niets is hem te veel gevraagd, zelfrespect of eergevoel verdwijnen bij Willy als sneeuw voor de zon als de prijs juist is!

1 opmerking:

Anoniem zei

hey you, don't be silly put a condom on our willy