donderdag, maart 12, 2009

Gevoelige lezertjes zouden beter niet verder lezen, want voor je het weet zal je met het beeld in je hoofd zitten van een lelijke kleine kale zanger die de liefde bedrijft met dolfijnen.

Want ik ga herinneringen ophalen aan Live. Jep, Live, de groep die deed wat zelfs Bryan Adams niet kon, namelijk een publiek hebben dat enkel bestond uit vrouwen op middelbare leeftijd, vrouwen met pms, losers, labiele mensen en flurken in het algemeen.

Het is pijnlijk om Live weer ter sprake te brengen (dolfijnen en die zanger, brrr, naar het schijnt mag hij geen zoo ter wereld meer binnen waar ze zeezoogdieren hebben), terwijl je er net al een hele tijd niks meer van gehoord had, maar het moet. Als waarschuwing: Live heeft terwijl dat nu niet direct de bedoeling was een opvolger.

Dat nieuw nummer van Razorlight, wire to wire, dat trouwens veel te veel op stubru gespeeld wordt, kan gerust naast het slechste werk van Live staan. Het hoeft daarbij geen lelijk hoedje aan te doen om niet op te vallen. Het enige wat ik een beetje vreemd vind, is dat er geen dolfijn in de tekst voorkomt, wat dat was vaak wel het geval bij het slechtste werk van Live.

Maar goed, we hebben met zijn allen Live overleefd, Razorlight zal ook wel lukken zeker?

3 opmerkingen:

Gert and Ellen zei

Mmmm... Kan Live en Razorlight wel smaken. Net zoals Keane, Coldplay, Elbow, Snow Patrol en enkele andere bands die van die leuke ballads brengen.
Laat Live nu net ook de band zijn die me van de House en Techno cultuur naar de rock cultuur heeft gebracht. Dus niet zozeer eens met jouw analyse (tenzij over de dolfijntjes :-)). Maar smaken verschillen nu eenmaal zeker?

Anoniem zei

waarom behoren vrouwen op middelbare leeftijd, vrouwen met pms, losers, labiele mensen en flurken in dezelfde groep? Het klinkt een beetje raar.

stielo zei

Oei, ik moet het hier al beginnen uitleggen. Ze behoren helemaal niet tot dezelfde groep, behalve dan dat leden van hun groep van Live kunnen houden.

Mensen die van roze houden zouden bijvoorbeeld kleine meisjes, Italianen en George Michael fans kunnen zijn, en voor de rest hebben die niks met elkaar te maken.