zaterdag, januari 31, 2009

Dit is een dringende oproep aan iedereen die de Tibetaanse zaak genegen is.

In augustus zullen we met de actiegroep "vrijheid en blijheid voor Tibet" per fiets actie gaan voeren in Tibet zelf, en met hoe meer volk we zijn, dus te vrijer en blijer kunnen we er zijn.

Het plan is om vrede en genegenheid naar het Tibetaanse volk te brengen, door middel van een meer dan 800 km lange fietstocht van de Potala in Lhasa over het plateau van Tibet, langs de Himalaya en de Mount Everest, tot in de tempels van Kathmandu in Nepal. Want ook het Nepalese volk zijn we niet ongenegen. Dat we onderweg zullen genieten van yak boter, yak melk, yak thee en yak truien spreekt voor zich, maar het is geen doel op zich. Het onderweg zijn is het belangrijkste, en we zullen niet op een keelgezang meer of minder kijken.

Inschrijvingen kunnen nog tot half maart, een gezonde dosis blijheid en vrijheid op overschot is gewenst. Want we zullen er kwistig mee zijn. Uit naam van de 4 stichters van de actie groep alvast bedankt.

Zeurpieten, gelieve zich te onthouden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zullen jullie lokale Tibetanen een aalmoes betalen om jullie baggage mee te sleuren? En om de bezwete shortjes uit te wassen? En om de banden op te pompen?
Want anders zie ik niet hoe die Tibetaaniers er rechtstreeks wat aan zullen hebben.